Doel en uitvoering:
- IDENTIFY studie:
Hoofddoelen:
- Onderzoeken van voorkeuren voor dashboard feedback voor de implementatie van referentiecurves bij kinderen, ouders/verzorgers en zorgprofessional
- Evalueren van de implementatie de klinische praktijk
Secondair doel:
Onderzoeken van specifieke behoeftes en ervaren barrières van gezinnen met een lage Nederlandse taalvaardigheid, een migratieachtergrond en gezinnen met beperkt begrip van gezondheidsgerelateerde informatie.
Study design:
Deze studie heft een kwalitatieve opzet bestaande uit interviews en focusgroepen.
Substudie 1: onderzoeken van voorkeuren
End-users van het KLIK PROM portal worden uitgenodigd om deel te nemen aan semi-gestructureerde interviews (kinderen en zorgverleners) en focusgroepen (zorgverleners).
Substudie 2: implementatie pilot
Resultaten van substudie 1 worden vertaald naar het geupdate dashboard. De nieuwe dashboards zullen vervolgens worden geïmplementeerd bij een deel van de zorgverleners. Zij zullen een training krijgen van het KLIK team om het nieuwe dashboard te gebruiken. Alle deelnemers worden gevraagd om het nieuwe dashboard in KLIK te evalueren. Ze zullen worden geïnterviewd over positieve en negatieve aspecten van succesvolle implementatie van de referentiewaardes.
- INTERACT study:
Hoofddoel
Het identificeren van uitdagingen bij interculturele gezondheidscommunicatie met gezinnen afkomstig uit etnische minderheidsgroepen. Er zal ook gekeken worden naar het vinden van aanknopingspunten voor interventies om adequate gezondheidscommunicatie te bieden aan deze gezinnen.
Kerndoelen
- Het identificeren van taal- en culturele uitdagingen en kansen bij de communicatie met gezinnen afkomstig uit etnische minderheidsgroepen binnen de pediatrische oncologie zowel vanuit het ouderlijk perspectief als vanuit het perspectief van de zorgverlener.
- Het onderzoeken van of en hoe video-reflexive ethnography (VRE) steunend kan zijn bij het stimuleren van bewustzijn en betrokkenheid voor het verbeteren van interculturele gezondheidscommunicatie binnen de pediatrische oncologie.
Study design:
In de eerste fase, worden interviews afgenomen bij ouders van gezinnen afkomstig uit een etnische minderheidsgroep en zorgverleners. In de tweede fase, worden ouders en zorgverleners benaderd om één van de polibezoeken op te nemen. Vervolgens zullen deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een reflectiesessie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de gemaakte video-opnames.
Research Team:
Rima Alkirawan (PhD student), Prof. Dr. Martha Grootenhuis (Promotor), Dr. Sasja Schepers (Co-promotor) en Dr. Raphaële van Litsenburg (Co-promotor)